www.alla4.swedisforum.net
hej!!!
detta medelande tyder på att du är inte medlem med oss i detta forumet eller så du är inte inloggat. var vänlig och bli inloggat elle om du tänker dig bli medlem så är vi tacksam för det
mvh

allt som handlar om ungdomar


Du är inte inloggad. Vänligen logga in eller registrera dig

varför ljuger man..

har du ljugit nångong

0% 0% [ 0 ]
0% 0% [ 0 ]
100% 100% [ 1 ]
Totalt antal röster : 1

Gå ner  Meddelande [Sida 1 av 1]

1 varför ljuger man.. i fre dec 11, 2009 10:30 pm

riyamz

avatar
Admin
Admin
Varför ljuga?


Varför skulle du avsiktligt ge någon fel intryck? Vad skulle få dig att förändra eller överdriva fakta? Varför skulle du presentera en falsk bild?
Att ljuga är att ljuga, vare sig du kallar dem vita lögner, nödlögner, halvsanningar eller överdrifter.
Du spiller till exempel lite vatten på kopiatorn på ditt kontor och den ger ifrån sig ett konstigt ljud. Just som du lämnar rummet för att hitta en handduk, kommer din chef in och försöker ta en kopia. Han säger: ”Hör nu! Varför fungerar inte kopiatorn? Och vem spillde ut det här vattnet? Du rycker på axlarna och mumlar, medan du rodnar: ”Vet inte”.
Du undrar:”Varför ljög jag nyss för min chef?”

<BLOCKQUOTE>”Lögner berättas därför att man är rädd för konsekvenserna* om man skulle tala sanning.” – L.Ron Hubbard
</BLOCKQUOTE>

(*konsekvenser= effekter, resultat)
Du kan inte möta vad som kommer att hända, därför ljuger du. Du är rädd för konsekvenserna av att tala sanning, konsekvenser sådana som dessa:

 • Du skulle kunna skada din status.
 • Du kommer att se dum ut.
 • Någon kommer att bli arg på dig.
 • Du skulle vara tvungen att erkänna att du hade fel eller att du gjorde ett misstag.

Att ljuga skyddar emellertid inte din status eller gör att folk tycker om dig
Resultat av att ljuga


Att ljuga orsakar ängslan, depression och fysisk sjukdom. Du är ständigt bekymrad över att dina lögner ska bli avslöjade. Att hålla dina historier i ordning kräver en mängd arbete. Efter det att du ljugit för någon, kommer du inte att tycka om att finnas i närheten av den personen. Lögner förstör vänskap, arbete, förhållanden och äktenskap.
Om någon kommer på dig med att ljuga, kommer han eller hon inte lätt att tro på dig igen. Att förlora förtroende och respekt är en mycket värre konsekvens än att tala sanning från första början.
Hur man berättar sanningen trots konsekvenserna


Du ljuger därför att du är rädd för vad som ska hända om du talar sanning. Du är rädd att du inte kan hantera konsekvenserna. Men sedan blir lögnen ett problem och du drabbas av värre konsekvenser. Så i stället för att bekymra dig om konsekvenserna som din första prioritet, tala sanning som din första prioritet och ta hand om konsekvenserna som din andra prioritet.

 1. Berätta sanningen.
 2. Acceptera omedelbart konsekvenserna.
 3. Slappna av.

Du spiller till exempel vatten på kopiatorn. Din chef kommer in och försöker ta en kopia. Din chef säger: ” Hör nu! Varför fungerar inte kopiatorn? Och vem spillde det här vattnet?” I stället för att bekymra dig om att få problem genom att tala sanning och i stället för att ljuga så gör du sanningen till din första prioritet.
“Jag spillde vattnet.” Sedan tar du hand om konsekvenserna. “Förlåt! Det är jag som är ansvarig för det. Jag hämtar en handduk och kommer strax tillbaka!” Du talade sanning och kommer snart att vara genom prövningen. Ingen lögn att dölja. Din chef uppskattar din ärlighet.
Sju fördelar med att tala sanning 1. Du behöver inte komma ihåg vad du sa till vem, därför att du talade sanning. Du kommer inte oväntat att motsäga dig själv.
 2. Du vinner anseende som en ärlig person. Om du är direktör, säger dina medarbetare till varandra: ”Vår chef kunde vara ärligare angående ditt arbete än du ibland vill höra, men det är bättre att veta sanningen.”
 3. Människor följer ditt exempel och är mer sanningsenliga mot dig.
 4. Din stressnivå sjunker. Du sover bättre, äter bättre och ser bättre ut.
 5. Du kan titta på dig själv i spegeln. Att ljuga orsakar självkritik och depression.
  Ärlighet skapar självförtroende och stolthet.
 6. Du är mer övertygande. För att vara övertygande är du tvungen att vara trovärdig.
  För att vara trovärdig är du tvungen att vara sanningsenlig.
 7. Bäst av allt, du är pålitlig. När människor kan lita på dig, vinner du deras stöd. Du behöver människors stöd för att nå dina mål.

http://alla4.swedishforum.net

Till överst på sidan  Meddelande [Sida 1 av 1]

Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet