www.alla4.swedisforum.net
hej!!!
detta medelande tyder på att du är inte medlem med oss i detta forumet eller så du är inte inloggat. var vänlig och bli inloggat elle om du tänker dig bli medlem så är vi tacksam för det
mvh

allt som handlar om ungdomar


Du är inte inloggad. Vänligen logga in eller registrera dig

Webb-TV-tittaren störst på vanlig TV

Gå ner  Meddelande [Sida 1 av 1]

1 Webb-TV-tittaren störst på vanlig TV i tor nov 19, 2009 2:58 pm

riyamz

avatar
Admin
Admin

Webb-TV-tittaren störst på vanlig TV
[2009-11-05]
Många frågar sig om webb-TV utgör ett hot mot traditionell TV. Mediavision kan visa att denna oro i dagsläget är obefogad. Tvärt om visar en ny analys från Mediavision att de som tittar ofta på webb-TV faktiskt lägger mer pengar på sitt TV-utbud än övriga – oavsett åldersgrupp.
Webb-TV-tittandet utvecklas och blir mer och mer utbrett. Men någon negativ effekt på vanligt TV-tittande har ännu inte noterats. Att följa de tablålagda programmen, eller de traditionella TV-kanalerna, lockar också. Under 2009 har flera rekord för TV-tittandet kunnat noteras och ökningen är särskilt stark bland unga.
Samtidigt lägger kanalerna ut en allt större del av sitt innehåll gratis i sina s k ”play”-tjänster. Tittarna kan därmed utan kostnad ta del av många TV-program som de annars skulle behöva ett betal-TV-abonnemang för att se. Men inte heller någon negativ effekt på betal-TV-marknaden kan ses, snarare tvärtom.
De som tittar på webb-TV ofta (dagligen/flera gånger per vecka) uppger nämligen att de betalar mer för sitt TV-utbud än övriga. Skillnaden är störst bland unga.
· 20–34-åriga webb-TV-tittare betalar i genomsnitt över 25 procent mer i månaden för betal-TV än genomsnittet i åldersgruppen.
· Webb-TV-tittare som är äldre än 34 år betalar nära 15 procent mer för betal-TV än genomsnittet.
En slutsats i dagsläget är att webb-TV inte på ett negativt sätt påverkar traditionell TV. Det tycks istället som att de med ett verkligt stort intresse för TV väljer att titta mycket på både webb-TV och traditionell TV. Därför är denna grupps utgifter för TV högre än genomsnittets.

http://alla4.swedishforum.net

Till överst på sidan  Meddelande [Sida 1 av 1]

Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet