www.alla4.swedisforum.net
hej!!!
detta medelande tyder på att du är inte medlem med oss i detta forumet eller så du är inte inloggat. var vänlig och bli inloggat elle om du tänker dig bli medlem så är vi tacksam för det
mvh

allt som handlar om ungdomar


Du är inte inloggad. Vänligen logga in eller registrera dig

fakta om delfiner

Gå ner  Meddelande [Sida 1 av 1]

1 fakta om delfiner i sön nov 01, 2009 6:45 pm

rosa


ny börjare
ny börjare
Delfiner
Delfiner är en form av vattenlevande däggdjur som finns i alla världens hav. Typiska kännetecken för delfinen är att den är vanligtvis mellan en och fyra meter långa (undantaget är späckhuggaren som kan bli upp till åtta meter). Tack vare sin cylinderformade kropp kan delfinen komma upp i höga hastigheter när de simmar (upp till 55 km/h).
Kroppsfärgen är vanligtvis svartaktig på ryggen med en ljusare nästintill vit undersida. De olika arterna som finns av delfiner skiljer sig främst genom olika mönster på kroppen.
Delfiner räknas ofta som intelligenta djur bland annat genom att de har en stor hjärna och hjärnbalk med komplex uppbyggnad. Det finns många exempel på där delfiner har hjälpt skeppsbrutna människor att komma iland samt att skydda dem från hajar.
En delfin kan dyka ner till 300 meters djup och vara under vattnet i cirka 15 minuter. Vanligtvis stannar delfiner dock bara nere ett par minuter medan den söker föda. Ett sätt för delfiner att söka föda är att se sig om ovanför ytan för att på så sätt se var det finns stora ansamlingar med fiskmåsar.
Delfiner har ett organ i huvudet som möjliggör ekolokalisering. Utöver det är både syn och hörsel väl utvecklade och delfiner kan höra ljud upp till 220 kHz. Ögonen är anpassade för syn under vattnet men delfiner har även visat sig kunna se bra när de är ovanför

2 Sv: fakta om delfiner i tis nov 03, 2009 4:25 pm

riyamz

avatar
Admin
Admin

Va roligt med delfiner.. ..
Jag önskar om jag själv hadde en.
Tack rosa för de söta bilden och faktan

http://alla4.swedishforum.net

3 Sv: fakta om delfiner i fre feb 05, 2010 3:05 pm

tja

avatar
duktig medlem
duktig medlem
JAG TYCKER ATT DEFINER ÄR SÖTA
OBS!!! VAR E BILDEN

Sponsored content


Till överst på sidan  Meddelande [Sida 1 av 1]

Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet