www.alla4.swedisforum.net
hej!!!
detta medelande tyder på att du är inte medlem med oss i detta forumet eller så du är inte inloggat. var vänlig och bli inloggat elle om du tänker dig bli medlem så är vi tacksam för det
mvh

allt som handlar om ungdomar


Du är inte inloggad. Vänligen logga in eller registrera dig

saab...........

Gå ner  Meddelande [Sida 1 av 1]

1 saab........... i ons feb 03, 2010 5:25 pm

tja

avatar
duktig medlem
duktig medlem
Den 13 januari gav Riksgälden klartecken till regeringen om att en statlig garanti till Saab för lån hos Europeiska investeringsbanken, EIB, kunde ges. Och den 26 januari, samma dag som Saab affären offentliggjordes, beslutade regeringen att bevilja lånegarantin. Den dagen tog också Riksgälden upp sin rapport på nytt.
–Vi har lämnat en rapport som var slutförd innan affären mellan GM och Spyker var slutförd. Det innebär att nu, när vi har fått i uppdrag av regeringen att gå vidare, måste vi titta på vad som har skett, säger Bo Lundgren.
Igår avslöjade SvD Näringsliv att Spykers vd Victor Muller fortfarande saknar 175 miljoner kronor till köpet av Saab. Och enligt Bo Lundgren kan Riksgäldens beslut fortfarande ändras.
–Vår förra rapport gällde vad vi just då kunde utläsa, men då var inte alla detaljer klara i avtalet, säger han men vill inte avslöja om något har förändrats i deras ställningstagande.
Har ni tittat på om Spyker Saab har tillräckligt med pengar?
–Vi håller på att titta på det nu. Det har vi inte kommit fram till. Vi håller nu på att gå igenom de uppgifter vi har bett om att få.
Om Victor Muller använder sig av sin back-up-plan, hedge- fonden GEM, kan den komma att bli storägare i Saab. Även GEM ska granskas av Riksgälden, medger Bo Lundgren.
–Vi tittar på om Spyker har tillräckligt mycket pengar för att affären ska kunna genomföras och vi vill inte garantera en affär som inte kan genomföras. Det är självklart, säger han.
Erik Sjulander, chef över avdelningen för garanti och krediter på Riksgälden, säger att de just nu tittar på om det är någonting som är ändrat i avtalen. Han understryker att det måste koordineras med EIB, eftersom att det trots allt är EIB som ska låna ut pengarna som regeringen ska garantera.
–Det är primärt vad det handlar om samt att inhämta information från motparten, Spyker. Det pågår just nu, att titta på den information som tillkommit sedan sist vi talades vid. Sedan handlar det om att slutföra det här.
Ansvariga ministrar tiger. Maud Olofssons pressekreterare Frank Nilsson förtydligar att affären bara är klar i det avseendet att GM och Spyker har skrivit under ett avtal om aktieöverlåtelse. Samtidigt bekräftar han att det kan innebära att affären inte blir av.
–Det är klart att det är så. Så är det tills affären är helt genomförd.

Till överst på sidan  Meddelande [Sida 1 av 1]

Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet